novalab srl about

 

Ȋnfiinţată iniţial în anul 1985 ca o firmă cu specific în distribuirea instrumentelor medicale, compania Novalab SRL  si compania-soră Microtrace au dezvoltat ulterior toate ramurile de diagnostic ale unui laborator clinic. Laboratoarele Microtrace şi-au dorit să ofere consumatorului nu doar un simplu produs, ci combinaţia produs – servicii de înaltă calitate. Ne dorim să le oferim clienților noştri posibilitatea să exprimenteze produse şi servicii la standarde internaţionale.

 

La bază producem diferite sisteme de diagnosticare pentru laboratoarele clinice, împreună cu panele de depistare a intoleranţei alimentare şi alte produse pentru aceeaşi ramură a medicinei. Din 2007, departamentul nostru de dezvoltare R&D – în parteneriat cu Universitatea din Perugia – au dezvoltat şi produse soluții de diagnostic, cum ar fi Sistemul de diagnostic modular, care permite teste cantitative prin imunocromatografie.

 

Programul de calitate extern, respectiv The External Quality Program, reprezintă principala noastră mândrie în sectorul de servicii. Acesta reprezintă un sistem menit să asigure siguranţa şi acurateţea datelor medicale. Programul de calitate extern – rezultat în urma colaborării cu o prestigioasă universitate italiană (Università degli Studi di Urbino, “Carlo Bo”) – foloseşte sisteme şi proceduri de analiză bio-statistică validate de board-urile internaţionale.

 

Ultima inovaţie a laboratorului Novalab – Microtrace o reprezintă Pinner Test, testul de depistare a intoleranţei alimentare de ultimă generaţie. Modalitatea foarte simplă şi plăcută de recoltare, o simplă înţepătură în deget face ca Pinner Test să fie accesibil unui număr cât mai mare de pacienţi.

 

Toate testele noastre sunt analizate de personalul nostru calificat din laborator (licență laborator no. 176/2002 Emilia Romagna). Odată ajunsă în laboratoarele partenerilor noştri, proba de sânge este tratată cu cea mai mare grijă şi atenţie. Un sistem certificat IT permite depozitarea în siguranţă a probelor de sânge, cu un sistem foarte bine pus la punct.

 

Proba de sânge este monitorizată îndeaproape de-a lungul întregului proces, personalul nostru verifică fiecare test în parte, pentru a se asigura că rezultatul este de o acurateţe cât mai mare cu putinţă, în conformitate cu procedura standard a calităţii (Standard Quality Service). De asemenea, laboratoarele noastre operează în conformitate cu standardele de calitate internaţionale.

 

Nu în cele din urmă, compania noastră este o prezență activă in comunitatea ştiintifică prin organizarea de congrese și cursuri care sunt aprobate de Ministerul Italian al Sănătății. Ca rezultat, programul de calitate amintit anterior, respectiv External Quality Program este recunoscut şi in ţări precum (Marea Britanie, Spania, Turcia, Rusia).